EMS står för elektrisk muskelstimulering och går ut på att stimulera musklerna med impulser som kommer stötvis under ditt träningspass. Om du tränar hockey och även lyfter vikter kan EMS-träning vara ett bra komplement. Det främjar och förstärker din muskeluppbyggnad. Det finns träningspass som du kan delta på i olika gym och träningslokaler.

Hur går det till?

Ett träningspass med EMS-utrustning varar i cirka 20 minuter medan dina muskler utsätts för impulser med fyra sekunders intervaller. Alltså impulsen är på i fyra sekunder för att sedan slå av i fyra sekunder. Du upplever en vibration när impulsen är igång. Det gör inte ont och är ofarligt.

Fördelar med EMS

Det är ett skonsamt träningsalternativ trots att det är intensivt och ansträngande. Du belastar inte hjärta och blodkärl på samma sätt som vid traditionell styrke- och hockeyträning. Genom att stimulera stora muskelgrupper förbättra du även din uthållighet.

Stort urval av produkter till din träning

Handla online den utrustning som passar dig bäst. Det finns alltifrån helkroppspaket, till träning för magrutor, biceps, rumpa, höfter och så vidare. Med rätt utrustning kan du dessutom träna när du viker tvätt, tittar på tv eller påtar i trädgården och inte bara på gymmet.