En hockeyspelare får utstå mycket på isen eftersom det är en tuff kontaktsport med fart och fläkt och hårda tacklingar. Det bästa som finns efter en match är en varm dusch och lite avslappning.

Hur du väljer att slappa är upp till dig men vi kan rekommendera en ordentlig behandling eller ett massage hos ett proffs. På https://muskelcentrum.se/ hittar du just detta. Där kan du låta dem ta hand om din kropp på bästa sätt när du känner dig mör.

Andra metoder som fungerar

Värme har visat sig fungera alldeles utmärkt för att mjuka upp muskler och påskynda återhämtningen. Därför är det bra att både duscha varmt och gärna sitta en stund i en bastu efter en tuff match eller träning. Inte nog med att det är bra för musklerna, det är också otroligt skönt.

Kyla är inte så bra som vi tidigare trott

Väldigt många professionella idrottsmän har använt kyla för att snabba på återhämtningen. Ny forskning visar dock att det inte är så bra som vi tidigare trott och att det egentligen har motsatt effekt. Isbad är det vanligaste, men det finns även olika högteknologiska varianter, såsom kryokammare. Det är dock inget du behöver hålla på med. Det går utmärkt med värme efter träning, för ett bra resultat.