Börja i hockeyskola

Alla har vi olika intressen och för den som tycker att hockey är intressant så finns det gott om hockeyskolor under sommaren. Då den vanliga verksamheten inte är i gång i landet hockeyklubbar så kan man söka sig till någon av sommarens hockeyskolor.

Tre Kronors hockeyskola

En av de större skolorna som finns är den som Tre Kronor bedriver. Den är en bra start för den som har ett intresse för hockey och kanske spelat lite tidigare. Här får man pedagogiskt lära sig grunderna till hockey och kan vara en bra start för en hockeykarriär. Här får man lära sig förutom skridskoåkning också lära sig klubbteknik och skapa en känsla för spelet. Det ska vara skoj att spela hockey och detta är något som genomsyrar Tre Kronors hockeyskola. Välj den förening som ni vill delta i hockeyskolan. Om de inte finns på den ort som ni bor så kan det finnas i någon närliggande.

Skaffa dig utrustning

Det viktiga i hockeyn är utrustningen. Om vi börjar med att titta på vilka skridskor som du ska införskaffa. Se till att köpa de som passar och är sköna och vara anpassade för just dig, din vikt och din styrka. Det är skridskon som kommer att se till hur du utvecklas och vilken prestation du kommer att göra. Du får absolut inte känna dig hämmad i samband med din skridskoåkning. Förutom skridskor så är det viktigt med hjälm, klubba och skyddsutrustning som armbågsskydd, benskydd, skydd för skuldror med mera. Din hockeyutrustning är viktig så detta går inte att slarva med.

Se till att träna

Innan du börjar din hockeyskola så är det bra om du redan börjat träna hockey. Se till att ge ditt absolut bästa under träningarna. Se till att utvecklas som hockeyspelare och förbättra dina skills under denna tid. Vill du fortsättningsvis hålla på med hockey så ska du ta detta på största allvar. Det är genom hård träning som du utvecklas och blir en bra spelare. Ta tillvara på tillfället som ges dig med en hockeyskola. När den är över så kan du fundera på om du fortsättningsvis vill hålla på med hockey.