Världens största Veteran Rally i Italien

Världens största Veteran Rally i Italien

Biltävlingar handlar ofta om hastighet, men i tidsinställda rallyn – där förarna måste träffa en markering just vid en angiven tidpunkt – ibland saktar hastigheten ner till en genomsökning. Eller stannar helt.

 

En av de mest kända korrekta lopp för klassiska och veteranbilar är Italiens Mille Miglia, där förarna navigeras 1.000 miles från Brescia till Rom och tillbaka igen. Om du kan få en hotellbokning längs vägen så blir resan mycket bättre för dig och även din bil. Det är gratis att stå nära vägen och heja på förarna och njuta av dem fina bilarna som åker förbi och lämnar ett underbart ljud. Öronproppar rekommenderas.

Den 15 maj, körs 450 bilar ur Brescia den första dagen i den fyra dagar långa tävlingen. Allvarlige Jay Leno flög förbi i en 1951 Jaguar XK 120, fastställd Jeremy Irons höll ratten i en 1950 Jaguar XK 120 Lätt och stilig Adrien Brody testade motorn i en 1956 Mercedes 300SL. På åskådarplats var David Hughes i Hong Kong, en veteran i tids rallyn och en medlem av Bentley Drivers Club. Med sin fru, Lorraine, var Hughes har deltagit i den månadslånga Europa Bentley Tour genom att köra en 1948 MKVI Tear Drop Sedanca.

Maria , 2008

För Mille Miglia, förbereder ägare fordonet, navigatör och förare för ett krävande tre eller fyra dagar race runt om i italiens vackra platser (campingspiaggiamare).

Redundans måste byggas in i bilen”, säger Hughes. Du måste dubbla upp på saker som bränslepumpar, elektroniska system och säkerhetskopior så att du kan slå på reservsystemen och minska mängden stilleståndstid som orsakas av driftstörningar.

Posted by Sara

Categorised under italien, LIVSSTIL, rally, resor
Bookmark the permalink or leave a trackback.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

or