Hur du undviker skador under vintersporter

Hur du undviker skador under vintersporter

Skidåkning, skridskor, snowboardåkning ( www.addnature.com ) och kälkåkning är bra sätt att hålla sig aktiv under vinter; om du tar säkerhetsföreskrifter.

Dessa sporter kräver planering och varsamhet för att undvika allvarliga skador. De vanligaste vinterolyckorna sker från skidåkning och snowboardåkning. Mer än 310 000 människor har tagits till sjukhus, doktorers kontor och akutrum under 2012 för sportrelaterade olyckor. Av dessa var mer än 40 000 orsakade av kälkåkning, nästan 98 000 omfattade snowboardåkning, omkring 120 000 olyckor skedde i samband med skidolyckor och 53 000 innefattade skridskoåkning.

Dessa olyckor sker ofta på slutet av dagen då många åker en sista gång även om de känner sig trötta eller obekväma. Lyckligtvis så kan de flesta vintersportolyckor undvikas om deltagare håller sig i god fysisk form, ökar deras skicklighetsnivå gradvis, håll dig vaksam och stanna när de känner sig trötta eller har ont. Glöm inte att bära hjälm medan man åker skidor, snowboard eller kälke. Kom ihåg att dricka mycket vatten och använd solkräm.

Kälkar kan minska risken för skador ifall man åker kälke från rätt position och inte kommer vridande ut ur en kälkåkningsbana. Skidåkare och snowboardåkare bör också använda rätt utrustning och följa reglerna för sporten.

ChildInjury, 2012 Flickr.

Akademin gav mer tips om vintersportssäkerhet som inkluderar:

Åk inte ensam. När du kan, håll dig till en kompis. Innan du åker iväg, tänk på att meddela var du tänker åka om du inte åker tillsammans med den personen.

Kolla vädret. Var vaksam på varningar om storm och snabba temperatursvängningar. Det är viktigt att anpassas efter väderförhållanden, djupt snöpuder, vått snö och svåra väderförhållanden.

Klä dig rätt. Det är bra att ha en idé om hur du bär lösa, vatten- och vindtåliga kläder som håller dig varm och torr. Skyddsutrustning bör även bäras som inkluderar glasögon, hjälmar, handskar och vaddering. Var säker på att all utrustning, så som skidor- och snowboardingbindningar, är i bra fungerande skick.

Uppvärmining. Precis som vilken annan sport som helst så är det viktigt med en långsam uppvärmning innan man beger sig ut till sin vinteraktivitet. Muskler, senor och band som är kalla är mer mottagla för skador.

Följ reglerna. Alla vintersporter har regler. Det är viktigt att följa dessa regler. Om det är möjligt så bör nybörjare ta lektioner från kvalificerade instruktörer, speciellt för skidåkning och snowboardåkning.

Håll dig ansluten. Var säker på att du bär en mobiltelefon ifall olyckan är ute.

Posted by Sara

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

or