Resenärer i jakt på unika möbler utomlands

Resenärer i jakt på unika möbler utomlands

Det har alltid varit populärt bland turister att köpa vissa föremål och möbler från länder längre bort. Varje land har sitt utbud och när man är turist så känner man att vissa möbler helt enkelt är bättre än andra. Sverige är faktiskt ett unikt land då vi har mer än bara IKEA. Då IKEA finns i så pass många länder så är dessa inte speciellt märkvärdiga, men de uppskattas givetvis bland många på grund av de otroliga priserna. Många tror att IKEA är allt vi har då det är associerat till Sverige.

Det finns många olika designmöbler runtom i världen. Det som vi svenskar möjligtvis hade lagt märke till mest är möbler från Japan och Kina. De har en viss kulturell stil som även spelar sig på de möbler de använder. Att köpa möbler därifrån kan vara ett sätt att vara säker på att man får ett unikt och kanske inspirerande hem. Det kan vara så att du måste spendera flera år för att hitta rätt delar. Det är mycket mer givande  att köpa en dyr möbel en gång än att köpa fler möbler under fler förhållanden.

Något som verkligen är en inspiration för många är antika möbler. De är oftast väldigt gamla och man kan vara säker på att inte så många exemplar finns kvar. Det är många som kan resa en lång bit enbart för att få möjligheten att köpa en eftertraktad möbel. Lyckligtvis går det även att frakta möbler utan att behöva besöka landet i fråga, men då får man aldrig möjligheten att se hur de ser ut i verkligheten.

Det som är viktigt att notera om du köper en äldre möbel är att leta efter trämaskar, maläten klädsel, några tecken på självsnickeri eller lösa metalldelar. Om du tänker frakta den, se till att du vet om hur mycket frakten beräknas kosta i förväg så att du inte blir förvånad. Se gärna vilka tullregler som gäller när du exporterar antika möbler från ett land till ett annat.

 

Posted by Sara

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

or