Låt din juicepressen befria dig från dina dåliga matvanor

Låt din juicepressen befria dig från dina dåliga matvanor

En av de få sakerna som jag lämnade bakom mig var min juicepress. Det var en stor, stadig arbetsmarskin som hade ett bra inköpspris, och var alltid effektiv när jag ville göra juice från färska grödor. Lyckligtvis så har min gamle vän en i sitt förvar, men var inte lika besatt av den som jag.

photo  ©2014  bertholf, Flickr

Jag har alltid njutit av färskpressad juice. En gång i tiden så ändrade jag allt i mitt liv. Jag började göra ordentlig forskning på juicepressar och idén om att ha 5-7 dagar med juice i veckan. Det var nystarten till en hälsosammare diet. Jag letade upp recept och information om vad man ska göra och inte göra med juicepressen.

Min fru gav mig tips på hur jag ska äta nyttigt tillsammans med en juicepress. Det blev äpplen, citroiner, morötter, gurkor, selleri, och tomater. Äpplen och morötter säljs i sitt råa format med ett tunt lager av smuts som enkelt kan tvättas bort. Det är för att bevara dem och samtidigt spara på tid och kostnader.

Äppeljuice med morötter och ingefära är en enkel blandning av två favorite. På grund av höga halter socker från rå fruktjuice, så kan man lägga till mer ren grönsaksjuice för att verkligen rensa och lägga till en smaklig variant med mycket näringsämnen. Spenat, selleri, kål, och gurka har alla lätt för att bli nedskurna i storlek och bevaras hälsosamma med färg och smak. Jag har även experimenterat med kiwi, men det visade sig att bli för opraktiskt med tanke på förberedelsetiden för att faktiskt få ut en juice av det.

Vad allt detta har lett till är att jag har ändrat min hälsa, attityd, och relation till mat. När jag väl kom förbi de två första dagarna av hungerkänslor och godissug så gick det utmärkt därefter. Min mun suktade efter maten inne på restaurangen jag gick förbi, och alla de positiva fördelarna med juice uppenbarade sig. Jag har fortfarande inte skippat koffeinet från min diet, vilket ofta rekommenderas. Jag försökte minska mitt beroende av det för att se hur min energinivå påverkades. Jag sov mindre varje natt. Koncentrationsförmåga har varit på topp. Mitt jobb har blivit mycket lättare och ökat min prestation. Mitt tålamod har återladdats och mina tvivel har försvunnit. Jag har aldrig mått bättre! Mitt omdöme är även på topp. Medan mina grannar gör BBQ ett kvarter bort så har jag min juicepress förberedd både hemma och på jobbet för att hjälpa mig att inte falla tillbaka till frestelserna igen. Nyckeln var förberedelse.

Posted by Sara

Categorised under LIVSSTIL, RESA
Bookmark the permalink or leave a trackback.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

or